Aktivnosti učenika

Edukativni izlet na Silbu

Edukativni izlet na Silbu

Zahvaljujući članovima udruge 20 000 milja koji su u razdoblju od 20. – 24. listopada organizirali petodnevnu edukaciju sa temama iz ekologije mora, učenici su dobili jedinstvenu priliku naučiti korisne stvari od stručnih ljudi, koji se intezivno bave zaštitom morskih ekosustava te istraživanjem morske flore i faune. Edukacija se provela na otoku Silbi. Učenici su pet dana imali predavanja te zanimljive radionice. U praktičnim radovima prikazane su morske struje koje nastaju zbog temperaturnih razlika vode, a bili su u prilici i mikroskopirati planktonske organizme. Ipak, najbolje okruženje za učenje je sama priroda jer tada rade sva čula. Dio proučavanja ekosustava organiziralo se na obali, a i u moru. Učenici su s maskama i u ronilačkim i odijelima plivali i izronili primjerke morskih organizama. Nakon radionice svi organizmu su živi vraćeni u more. Na kratkom izletu u ronilačkom brodu bili su u prilici vidjeti i upoznati opremu potrebu istraživačima mora: ronilačka oprema, planktonske mreže , sprave koje se koriste za različita mjerenja i uzorkovanja. Najzanimljiviji je bio robot koji služi za uzimanje uzoraka sa morskog dna.

Uza sve to bilo je vremena za druženja i zabavu pa vjerujem da su učenici osim lijepih siječanja ponijeli sa sobom znanja i iskustva koja ne bi mogli dobiti u školskim klupama.

Na kraju, čestitke svim članovima udruge 20 000 milja: Barbari, Hrvoju , Sanji . Miji , Marti i Moniki koji su sve to organizirali i odradili posao za vrhunski… čista petica.

Related posts

Ekološki vikend ekstemnih sportova ( EVES )

Marina Župan

Odluka o odabiru učenika za sudjelovanje u projektu mobilnosti Erasmus + pod nazivom „Undiscovered world“

karnel.ivisic

26. Državno natjecanje u raketnom modelarstvu

karnel.ivisic