Novosti

“Vukovaru za dar”

« of 2 »
Iako zauzeti pripremama za predstojeći Kreativni vikend kojega je već četvrtu godinu za redom suorganizator i domaćin Srednja škola Obrovac, njezini učenici pronašli su vremena i za humanitarnu akciju “Vukovaru za dar”.

 

Akcija je to koja se treću godinu organizira u Zadarskoj županiji a prvotni je cilj bio pomoć vukovarskoj djeci. U tom je smislu akciju pokrenula Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara – Zadar. No, ubrzo je akcija prerasla i okvire Zadarske županije te su joj se pridružile i Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija.

Drugu godinu za redom akciji se pridružuju i srednjoškolci iz Obrovca. Ovogodišnji koordinatori akcije u Školi bili su prof. Marko Dobrić i dipl. oecc. Zdenka Sršen Juričević.
“Mi smo smo škola koja kao dio svojih djelatnosti u širokom asortimanu aktivnosti veliku pozornost obraća humanitarnom radu. Nekoliko godina za redom povodom Dana škole u suradnji s Crvenim križem Obrovac, s kojim inače surađujemo na obostrano zadovoljstvo, organiziramo u školi dobrovoljne davatelje krvi, kao i niz drugih sličnih aktivnosti. I ovo je jedna takva aktivnost, koja će oplemeniti mladog čovjeka i stvoriti u njemu potrebu za pomaganjem bližnjih.” – rekao nam je ravnatelj Škole prof. Darko Tokić.

Related posts

Naši učenici u HNK Zadar

Iva Nekić

Upisi 2018./2019.

Marina Župan

Raketno modelarstvo u Vrgorcu

Jure Šoša