Novosti

Dan sjećanja – Vukovar i Škabrnja

RedakOsnovna škola Obrovac i Srednja škola Obrovac pozvale su učenike i njihove roditelje kao i djelatnike da u znak sjećanja na Vukovarsku i Škabrnjansku tragediju zapale svijeće na obalama Zrmanje.

 

 

Inicijativu za ovu akciju dao je ravnatelj Osnovne škole Obrovac Željko Modrić, a ravnatelj Srednje škole Obrovac Darko Tokić prihvatio je prijedlog i uz projekciju filma o Vukovaru koja je održana u multimedijalnoj dvorani srednje škole prvi školski sat 18.studenog pozvao učenike i roditelje da se u što većem broju okupe uz Zrmanju. Pozivu se odazvao veliki broj građana Obrovca.

 

„Svaki narod ima svoje legende i mitove. Hrvatska ima Vukovar, ali Vukovar nije legenda. Nije ni mit. Vukovar je  zbilja novije hrvatske povijesti. Vukovar je istina Domovinskog rata. Vukovar je sa svim svojim žrtvama temelj hrvatske samobitnosti. U znak sjećanja na nadljudsko herojstvo  i žrtve Vukovarskih civila i branitelja  Hrvatski je sabor proglasio Danom sjećanja na Vukovar. Istog dana počinjen je masakr civilnog stanovništva u Škabrnji. U znak sjećanja zapaljene su večeras u Obrovcu svijeće. Ove svijeće uz Zrmanju svjedoče da nisu i neće biti zaboravljeni.

Ipak, nadam se da neće biti novih dana sjećanja i da više nikada neće biti Vukovara i Škabrnje i će njihove žrtve biti posljednje žrtve koje su pale za hrvatsku slobodu i neovisnost.“ –rekao nam je tijekom provedbe ove akcije ravnatelj Darko Tokić.

 

 

Radakcija RivaOn

Srednja škola Obrovac

Related posts

Učenici Srednje škole Obrovac na praksi u Daruvaru

Matej Kolesarić

Održavanje nastave od 10. svibnja 2021.

karnel.ivisic

“Lucijina priča” na zabavan način posvjestila ozbiljna pitanja

Iva Nekić