Novosti

Srednjoj školi Obrovac održan je prvi županijski susret robotike

Kako je i dogovoreno na sastanku održanom u Obrovcu polovicom listopada koji je organizirao  idejni začetnik Lige kumpanija dr.sc. Josip Stepanić, u Srednjoj školi Obrovac održan je prvi županijski susret robotike za učenice i učenike srednjih škola naše županije. Ovi županijski susreti dio su nacionalnog projekta Liga kumpanija odobrenog i financiranog od strane MZOŠ-a. Ovo je bio prvi od cijelog niza susreta koji će se redovito jednom mjesečno održavati u SŠ Obrovac.

 

 

„Održani susret prvi je u nizu planiranih susreta kojima je cilj promicanje naprednih tehnologija putem praktičnog rada s robotima. Za učinkovit rad tijekom susreta na kojemu su učenici zdušno rješavali zadatke vezane uz rad motora i senzora mobilnih robota, kao i kvalitetnu organizaciju susreta sudionici se mogu zahvaliti Srednjoj školi Obrovac i njenom ravnatelju prof.Darku Tokiću. Pohvalu zaslužuju i mentori prisutnih učenica i učenika koji su sa učenicima radili u svojim školama.“ rekla nam je voditeljica radionica Barbara Gavranović sa zagrebačkog FSB-a .

 

Inače, na susretu su sudjelovali učenici iz Gračaca (mentor Elvis Čavić), Benkovca (mentor Slobodan Knez), Tehničke škole iz Zadra (mentor Denis Prusac), Gimnazije Jurja Barakovića (mentor Tonkica Strika) i naravno učenici iz Srednje škole Obrovac (mentor Zoran Čolić).

„ Ovaj prvi susret pokazao je ne samo visoku razinu zainteresiranosti, već i visoku razinu znanja učenika. To svakako raduje, jer u novim tehnologijama leži budućnost. Mene osobno posebno raduje zastupljenost učenica u ovom projektu. Naime,  muški dio svjetske populacije  je taj koji uglavnom ostvaruje  karijeru u profesijama vezanim uz nove tehnologije, no, neosporna je činjenica postojanje velikog potencijala djevojaka. To dokazuju i znanstveni kampovi koji se u Njemačkoj organiziraju isključivo za djevojke. Smatram da treba poticati „buđenje“ tih potencijala i uključivanje djevojaka u ravnopravnu utrku na svim područjima novih tehnologija.“ komentirao je događanje ravnatelj Srednje škole Obrovac, prof. Darko Tokić.

 

 

______________________________

http://www.skole.hr/skole/vijesti_iz_skola?news_id=4304

http://www.zadarskilist.hr/clanci/17112010/srednjoskolci-pokazali-visoku-razinu-znanja

Related posts

Počelo je, počelo…

Grga Brkić

Održano 19. državno prvenstvo u raketnom modelarstvu Obrovac 2013

Matej Kolesarić

U okviru Projekta Građanin (Project Citizen)

Marina Župan