Novosti

“Ekološki vikend” nastavlja se u rujnu

SUDJELOVANJEM NA TRAILU TRI RIJEKE UČENICI I DJELATNICI SŠ OBROVAC OBILJEŽILI POČETAK DVODIJELNOG EKOLOŠKOG VIKENDA EKSTREMNIH SPORTOVA – EVES-a

“Ekološki vikend” nastavlja se u rujnu

Ovaj, osmi po redu EVES, provodi se u dva dijela. Prvi je započeo Trailom te traje sve do Međunarodnog dana oceana. Drugi dio, koji će obuhvatiti speleologiju, alpinizam i ekstremni biciklizam, održat će se u rujnu

 

Sudjelovanjem učenika i djelatnika Srednje škole na Trailu tri rijeke započeo je osmi po redu Ekološki vikend ekstremnih sportova koji se ove godine provodi u dva dijela. Prvi je započeo Trailom i nastavio se obilježavanjem Dana kulturne i biološke raznolikosti, čišćenjem rijeke Zrmanje, raftingom i ronjenjem te traje sve do Međunarodnog dana oceana. Drugi dio, koji će obuhvatiti speleologiju, alpinizam i ekstremni biciklizam, održat će se u rujnu te će tako obuhvatiti i Međunarodni dan tradicijske baštine.

– Više puta sam zadnjih godina ponavljao da se ljubav prema prirodi ne može steći preko knjiga i sličnih medija. Da bi se prirodu zavoljelo prirodu treba živjeti, a da bi je mogao živjeti moraš je „iskusiti“. Mi jesmo dio prirode, ali o njoj i ovisimo te je trebamo sačuvati zajedno sa svim resursima koje ona nosi. Na tom načelu zasniva se i naš program EVES, koji se, evo, već osmu godinu zaredom provodi u našoj školi. Koliko čujem tema ovogodišnjeg međunarodnog dana zaštite životnog okoliša, čije se glavno obilježavanje ove godine provodi u Kanadi, je povezivanje ljudi sa prirodom, kaže ravnatelj Darko Tokić i nastvalja:

– Valjda su čuli što mi radimo u našoj školi. Šalu na stranu, ali mi već dvadeset godina provodimo niz aktivnosti za zaštitu okoliša i promičemo održivi razvoj i u svim tim aktivnostima uvijek se naglašava neophodnost sprege između čovjeka i prirode. A, to i jest naš EVES, podcrtao je ravnatelj obrovačke srednje škole.

Related posts

Ispiši članak Pošalji prijatelju Pogled izbliza u biljni i životinjski svijet Zrmanje

Marta Bašić

GAREŠNICA BILA DOMAĆINOM TRADICIONALNE MEĐUNARODNE SMOTRE RAKETNE TEHNIKE

Marina Župan

U okviru Projekta Građanin (Project Citizen)

Marina Župan