Novosti

HUMANITARNO SRCE OBROVAČKIH SREDNJOŠKOLACA

Kupnjom narukvica pomagali siromašne

Odaziv je izuzetno dobar tako da su gotovo sve narukvice “planule” već u prva dva dana akcije.  Sakupljeno je oko 250 kuna, kaže vjeroučiteljica Martina Maričić

 

OBROVAC – I ove su se godine učenici Srednje škole Obrovac nesebično odazvali akciji Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”.

Akciju, koja se ove godine vodi pod nazivom “Sve je moguće”, podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a kao i uvijek, proizvodi koje je pripremio Hrvatski Caritas – ove godine su to narukvice – za školu su besplatni.

Važno je naglasiti da je svim školama u Hrvatskoj poslan dovoljan broj narukvica za sve učenike i osoblje škole.

– Podijelite ih svima koji to žele. Predlažemo da oni koji to žele i mogu doprinijeti akciji sa po pet kuna. Tko ne može, a želi, neka daruje dvije ili tri. Tko trenutno ne može  doprinijeti, neka uzme narukvicu i nosi je, preporuka je organizatora.

Šarene narukvice s ohrabrujući porukama poput “Učim bez straha” ili “Stvaram slobodno” u obrovačkoj je srednjoj školi podijelila vjeroučiteljica Martina Maričić.

– Odaziv je izuzetno dobar tako da su gotovo sve narukvice “planule” već u prva dva dana akcije.  Sakupljeno je oko 250 kuna, a kao i uvijek 50 posto prikupljenog iznosa usmjerava se obitelji u potrebi nekog od učenika škole, a drugih 50 posto Hrvatskom Caritasu. Time se solidrano pomaže brojnim siromašnim obiteljima diljem Hrvatske,  rekla je Maričić.

Akciji se, naravno, mogu odazvati i oni koji nisu učenici ili školski djelatnici. Dovoljno je pronaći u sebi malo sućuti za one koji su najpotrebitiji i uplatiti, pa makar i samo nekoliko kuna, na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR402340009150126452, poziv na broj 7-14, s naznakoma “Za 1000 radosti”.

 

 

 

 

 

Related posts

Održano 19. državno prvenstvo u raketnom modelarstvu Obrovac 2013

Matej Kolesarić

Foto natječaj “Sanjam grad”

Marina Župan

Pomoć krenula za Županju

Iva Nekić