Novosti

Ljepota podvodnog svijeta očarala učenike

U OKVIRU EVES-a SŠ OBROVAC ODRŽAN TEČAJ RONJENA ZA UČENIKE

Ljepota podvodnog svijeta očarala učenike

 

 

OBROVAC – U okviru događanja na ovogodišnjem EVES-u Srednje škole Obrovac kao i svake godine održan je “Discoverydiving” – tečaj ronjenja za učenike. Ove godine tečaj je posvećen međunarodnom danu oceana, iako je samo ronjenje obavljeno u predivnom ambijentu na rijeci Zrmanji.

 

Discoverydiving je kratki tečaj koji polaznike uvodi u ronjenje s bocama. Teoretski dio tečaja traje oko 30 minuta, a jednako toliko i zaron s bocama. Nauče se osnove ronjenja, a dobije se i uvid to što ronjenje jest. Taman toliko da svatko može spoznati je li ovaj sport zaista za njega. Osim što predstavlja jedan oblik sporta i rekreacije, ronjenje pruža i jedan nadasve poseban doživljaj prirode te užitak druženja s podvodnom florom i faunom. Čari su mnogobrojne – od osjećaja  bestežinskog stanja do ljepote podvodnog života.

– Za sljedeću godinu u okviru EVES-a pripremamo jedan duži tečaj ronjenja, po CMAS-u One star diver (ronilac jedne zvjezdice) za zainteresirane učenike, a koji će omogućiti polaznicima da budu kvalificirani za ronjenje s bocama do 20 metara dubine. Time će zaljubljenici u ovaj sport biti u prigodi osjetiti sve draži plavog beskraja i praiskonskog svijeta tišine. Obzirom da sam nekada i sam ronio ovo je užitak koji mogu preporučiti iz osobnog iskustva, kaže ravnatelj SŠ Obrovac Darko Tokić.

Inače, tečaj je održao ronilački klub Doublebubble iz Zagreba.

« of 2 »

Related posts

Održan 1.unique extreme triathlon

Grga Brkić

Outward Bound

Marta Bašić

Natjecanje za najbolju digitalnu fotografiju na temu o Domovinskom ratu

Marta Bašić