Novosti

“Lucijina priča” na zabavan način posvjestila ozbiljna pitanja

U SREDNJOJ ŠKOLI OBROVAC ODIGRANA EDUKATIVNA PREDSTAVA UDRUGE “HEPATOS” I RI TEATRA

“Lucijina priča” na zabavan način posvjestila ozbiljna pitanja

Predstava na edukativan i duhovit način pristupa pitanjima prevencije, zlouporabe droga i opojnih sredstava, vršnjačkog nasilja, odgovornog spolnog ponašanja te općenito brige za vlastito zdravlje

 

Edukativna kazališna predstava „Lucijina priča“, čije je prikazivanje organizirala Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar u sklopu projekta „Mentalno zdravlje za sve“, a u u suradnji sa Udrugom Hepatos i Ri Teatrom, ovih je dana uprizorena u Srednjoj školi Obrovac.

Inače, “Lucijina priča” je prikazana u ukupno pet gradova Zadarske županije – osim u Obrovcu još u Benkovcu, Biogradu, Gračacu i Pagu.

Predstavu nastalu u suradnji udruge „Hepatos“ i Ri Teatra napisao je Branko Ružić i režirao Marko Dorčić, a namijenjena je učenicima i učenicama srednjoškolskog uzrasta (od prvog do četvrtog razreda srednje škole) te kao takva na edukativan i duhovit način pristupa pitanjima prevencije, zlouporabe droga i opojnih sredstava, vršnjačkog nasilja, odgovornog spolnog ponašanja te općenito brige za vlastito zdravlje. Cilj predstave je promocija zdravih stilova života, aktivnosti i ponašanja usmjerenih ka zdravlju i jačanju zaštitnih faktora, kao i destigmatizacija oboljelih od navedenih bolesti, što ujedno predstavlja temelj za izgradnju zdravog, odgovornog i sretnog mladog čovjeka.

– Prikazivanje predstave organizirano je za vrijeme trajanja školske godine kako bi se na originalan i kreativan način informirao što veći broj mladih o zdravstvenim, psihološkim i socijalnim rizičnim ponašanjima u mlađoj populaciji, ističu organizatori.

Da je namjera organizatora pogodila točno “u sridu” vidjelo se po reakcijama publike. Obrovački srednjoškolci su izvedbu dvoje mladih glumaca pratili s velikom pozornošću, a nerijetko se sportskom dvoranom prolomio i grohotan smijeh. Na zabavan i kreaktivan način, što jest i bila namjera organizatora, učenicima su tako posvještena važna i ozbiljna pitanja kao što su prevencija ovisnosti i briga za vlastito zdravlje.

Related posts

Vrančićevci bogatiji za dva srebra i dvije bronce

Toni Knežević

12. MEĐUNARODNA ŠKOLA DEMOKRACIJE

Marta Bašić

Kometi – jučer, danas… večeras!

Toni Knežević