Novosti

NAŠA ŠKOLA U POSJETU 37. SAJMU KNJIGA I UČILA INTERLIBER

Zagrebački dan za pamćenje

OBROVAC/ZAGREB – Već u 7 sati, u subotu 15. studenog,  s obrovačkog se kolodvora autobus pun učenika i nastavnika Srednje škole Obrovac zaputio put Zagreba.

 

Cilj – 37. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber.

Obrovačka je ekipa predvođena ravnateljem Darkom Tokićem te profesorima Višnjom Modrić, Kristinom Vulić i Perom Govorčinom u Zagreb, odnosno na Zagrebački velesajam,  stigla oko 10.30 sati.

Interliber se, naime,  već tradicionalno održava upravo na Zagrebačkom velesajmu, a ove je godine 250 izlagača knjiga i učila, 20 više nego lani, izlagalo u dva paviljona ukupne površine od 12.000 četvornih metara.

Učenici i nastavnici odmah po dolasku znatiželjno su se raspršili na sve strane golemog sajamskog prostora vrebajući priliku za povoljnom kupnjom željenih naslova. Iako, ruku na srce, od gužve knjigama jedva da se moglo i prići pa su su svoje privatne biblioteke obogatili samo najuporniji.

Oko dva sata u šarenilu knjiga i učila brzo je prošlo. Sljedeći cilj bio je centar grada. Mnogi su se tu našli sa starijom braćom i sestrama na studiju u Zagrebu koji su im rado pokazali znamenitosti metropole. Padali su “selfiji” na Trgu ispred konja, ispred katedrale i svetog Marka, s turistima iz egzotičnih zemalja i bez njih… Sve u svemu, dan pun dojmova i zanimljivosti.

A finale u autobusu na povratku kući…

– Bio je super dan. Tko voli knjige, nagledao ih se. Što je još ljepše, bilo je i puno zafrkancije, razgledavanja i zabave. U autobusu na povratku smo skoro cijelo vrijeme pjevali. Još da smo i harmoniku imali… Mislim da bi onda i vozač zapjevao, dojmovi su Marka Župana, učenika 2. D razreda koji u duhu one stare – “svugdje pođi, doma dođi”, zaključuje da je najbolji dio cijelog uzbudljivog dana ipak bio – povratak kući!

 

 

 

 

 

 

« of 2 »

Related posts

Od “Ljetnog kampa” do alkemičara i Frane Petrića

Toni Knežević

Mjesec borbe protiv ovisnosti – 15. studeni- 15. prosinac

Grga Brkić

Naši učenici sudionici biciklijade Od Branimira do Branimira

Iva Nekić