Novosti

OBROVAČKI RAKETARI SUDJELOVALI NA 36. CROATIA CUPU U RAKETNOM MODELARSTVU ZA DJECU I MLADEŽ

Tokić: I dalje smo u vrhu hrvatskog raketnog modelarstva

Dakle, među prvih osam imamo četiri natjecatelja. Istovremeno, osvojeno je i četvrto mjesto ekipno (UTK Faust Vrančić) i peto (KMT SŠ Obrovac 1). U Kategoriji ekipa s trakom osvojili smo također četvrto i peto mjesto ekipno (KMT SŠ Obrovac 1 i KMT SŠ Obrovac 2), kaže Darko Tokić

 

Prošlog vikenda u Čakovcu je održan 36. Croatia Cup u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Kako je to bilo zadnje ovogodišnje natjecanje, a  zbog vrlo malih razlika u bodovima ukupnog poretka najboljih raketnih modelara, natjecanje je bilo vrlo napeto i uzbudljivo. Lovili su se bodovi za najboljeg raketaša u Hrvatskoj, ali ujedno i bodovi za osvajanje „Nagrade Mirsija Tokić“, koju dodjeljuje UTK Faust Vrančić za najboljeg modelara Dalmacije.

Natjecanje počelo s vjetrom i prijetnjama kišom, no nakon početnih problema vrijeme je odlično poslužilo sudionike natjecanja pa su i rezultati bili više nego solidni. Nastupili su natjecatelji iz Zadra, Obrovca, Čakovca, Vinkovaca, Varaždina, Zagreba, Nove Rače. Ukupno je bilo 100-njak sudionika od čega 62 natjecatelja. Natjecanje je održano u nacionalnoj klasi raketa promjera trupa Ø 18 mm, S-3-A rakete s padobranom i S-6-A rakete sa trakom. Sudjelovali su natjecatelji iz KMT SŠ Obrovac, AK Međimurje, AAD Zadar, AK „Fenix“ Cerić, OŠ Garešnica, OŠ F.K. Frankopan, OŠ Belica, UTK Faust Vrančić, ARAK Dubrava, RD Zagreb, KMT Dubrava, CTK Dubrava, KTK Nova Rača, KMT OŠ Beletinec, KTKG Garešnica i MMK Savica.

Obrovčani su nastupili sa tri ekipe: UTK Faust Vrančić (Ivan Roko Josić, Marko Klapan i Marko Klanac), KMT SŠ Obrovac 1 (Marta Bašić, Marina Župan i Lucija Župan) i KMT SŠ Obrovac 2 (Robert Pecolaj, Andre Biloglav i Grga Brkić).

Suci iz Obrovca bili su Pero Govorčin i Matej Bašić.

  • Da, bilo je napeto i žestoko jer su i ulozi bili veliki. Kad se trudite ostvariti rezultate tijekom cijele godine onda to želite okruniti na kraju sezone i dodatnim uspjehom -osvajanjem plakete za najbolje raketaše u Hrvatskoj. No, ništa manje uzbudljivo nije bilo i „preslagivanje“ redoslijeda za najboljeg u Dalmaciji. Ovoga puta usprkos brojnosti nismo osvojili ni jedno odličje, ali ipak ne možemo biti nezadovoljni, kaže Darko Tokić, predsjednik UTK F. Vrančić i ravnatelj SŠ Obrovac navodeći da je u kategoriji raketa s padobranom Ivan Roko Josić je bio četvrti, Grga Brkić peti, Marko Klanac sedmi i Andre Biloglav osmi.

– Dakle, među prvih osam imamo četiri natjecatelja. Istovremeno, osvojeno je i četvrto mjesto ekipno (UTK Faust Vrančić) i peto (KMT SŠ Obrovac 1). U Kategoriji ekipa s trakom osvojili smo također četvrto i peto mjesto ekipno (KMT SŠ Obrovac 1 i KMT SŠ Obrovac 2). Ako se uzme u obzir da je jedna ekipa sastavljena od cura, kojima je ovo prvo natjecanje, uspjeh je to veći. Kada bih trebao ocjenjivati ovu sezonu svakako bih rekao da smo i dalje u vrhu hrvatskog raketnog modelarstva, a to je, priznati ćete, svakako dobar sjećaj i razlog za zadovoljstvo, zaključuje Tokić.

 

Related posts

GAREŠNICA BILA DOMAĆINOM TRADICIONALNE MEĐUNARODNE SMOTRE RAKETNE TEHNIKE

Marina Župan

Raspored Biobliobusa

Marta Bašić

Predavanje o ronjenju na dah

Iva Nekić