Novosti

Obrovčani ukupno treći

NA ŽEGARSKOM POLJU ODRŽAN 4. MEMORIJALNI KUP MIRSIJE TOKIĆ

Obrovčani ukupno treći

OBROVAC – Po sunčanom i mirnom vremenu je na Žegarskom polju pokraj Obrovca u subotu 8. travnja održan 4. memorijalni kup Mirsije Tokić u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Okupilo se 11 ekipa s 29 natjecatelja iz klubova, osnovnih i srednjih škola iz Splita, Kaštela, Zadra i Obrovca.

Natjecanje je organizirao UTK Faust Vrančić iz Obrovca u suradnji sa Srednjom školom Obrovac, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Grada Obrovca i ZTK Zadarske županije. Ovo natjecanje po drugi je put uvršteno u obilježavanje dana Zadarske županije. Prigodnim riječima natjecanje je otvorio izaslanikZTK Zadarske županije Željko Vidović, a medalje i pehare najuspješnijim klubovima, školama i pojedincima uručio je Darko Tokić, predsjednik UTK Faust Vrančić i ravnatelj Srednje škole Obrovac.

 

Mladi raketni modelari natjecali su se u kategorijama raketa s padobranom S3A i raketa s trakom S6A, a glavni sudac bio je Toni Jagnjić iz ZTK Split.U gotovo idealnim uvjetima natjecanje je bilo izuzetno napeto i osvajači odličja do samog kraja nisu bili poznati. U ekipnoj konkurenciji ukupnu pobjedu odnijela je ekipa Kmanko 1 (OŠ Kman Kocunar, Split) sa samo sedam sekundi ispred ekipe ZTK Split. Treće mjesto zauzeo je KMT Srednje škole Obrovac u sastavu Ivan Roko Josić, Grga Brkić i Marko Klapan.

Pojedinačno, zlatnu medalju osvojio je Luka Bojčić iz OŠ Kman Kocunar, srebrnu Marko Bojčić, također iz OŠ Kman Kocunar, a broncu je osvojio Marin Čikotić iz ZTK Split.

– Svake je godine ovo prvo natjecanje raketnih modelara u Hrvatskoj što znači da je to samo otvaranje sezone. Obzirom na to zadovoljni smo rezultatima iako UTK nije osvojio odličje. Zato je KMT Srednje škole Obrovac zauzeo tri treća mjesta ekipno: u kategoriji rakete s padobranom, rakete s trakom i ukupno. Istovremeno članica KMT Katarina Brkić zauzela je drugo mjesto u kategoriji raketa s trakom. Sve u svemu uspješan nastup i stvarno ne možemo biti nezadovoljni, rezimira Darko Tokić.

 

OKVIR:

Nagrada Mirsija Tokić najboljima

Na kraju natjecanja dodijeljena je Nagrada Mirsija Tokić najboljim raketnim modelarima u Dalmaciji za 2016.godinu. Plakete su dobili:

– u kategoriji osnovnih škola

  1. Namik Agić,  AAD Zadar
  2. Marino Crnčević ,  ZTK Split
  3. Marko Vukić,  OŠ kneza Trpimira

 

– u kategoriji srednjih škola

  1. Luka Šiljak,  AAD Zadar
  2. Daniel Adžaip,  AAD Zadar
  3. Andre Biloglav,  UTK Faust Vrančić

 

 

Related posts

POPIS UDŽBENIKA

Jure Šoša

Fotografijama ispričali priču o svojih prvih 15

Toni Knežević

GAREŠNICA BILA DOMAĆINOM TRADICIONALNE MEĐUNARODNE SMOTRE RAKETNE TEHNIKE

Marina Župan