Novosti

PRVENSTVO DALMACIJE U RAKETNOM MODELARSTVU

NA ŽEGARSKOM POLJU ODRŽANO 15. OTVORENO PRVENSTVO DALMACIJE U RAKETNOM MODELARSTVU ZA DJECU I MLADEŽ

Obrovčani među najboljima u svim kategorijama.

 

OBROVAC – U suorganizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza (HARS) i UTK Faust Vrančić te domaćinstvom KMT SŠ Obrovac na Žegarskom polju kod Obrovca održano je 15. otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež u nacionalnim kategorijama – „rakete s padobranom S 3-A“ i „rakete s trakom S 6-A“ za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo 45 natjecatelja u kategoriji osnovnih škola i 21 natjecatelj u kategoriji srednjih škola – OŠ Kman-Kocunar iz Splita, SŠ Obrovac, AK Međimurje-Čakovec, KMT Kneza Trpimira-Kaštel Gomilica, ZTK Split, AK Sinj, AK Fenix – Cerić, UTK Faust Vrančić-Obrovac, ARAK Dubrava – Zagreb, RD Zagreb, KMT SŠ Obrovac, KTKG Garešnica, OŠ Kneza Trpimira – Kaštela, KMT Kmanko-Split.

Vrijeme je, iako jesensko,  bilo pretežno sunčano te se pokazalo idealno za natjecanje.

Obrovačke ekipe ostvarile su izuzetno dobre rezultate – u kategoriji raketa s padobranom ekipa KMT SŠ Obrovac osvojila je treće mjesto, dok je ekipa UTK Faust Vrančić bila četvrta. U kategoriji rakete s trakom Obrovčani su bili još bolji – KMT SŠ Obrovac pripalo je prvo, a UTK Faust Vrančić drugo mjesto.

  • Treba istaknuti da je ovim natjecanjem nastavljen uspješan niz od zadnjeg natjecanja prošle godine u Čakovcu, preko državnog prvenstva u Sinju, Kupu Zagreba, a evo, sada i Otvorenog prvenstva Dalmacije. Pojedinačno naš najbolji rezultat je ostvario Robert Pecolaj osvojivši 4. mjesto u kategoriji raketa s padobranom. Iskoristio bih prigodu i čestitao Luki Šiljku iz AAD Zadar na 3. mjestu u istoj kategoriji. Ujedno, zadovoljstvo je tim veće, jer pojavili su se i „neki novi klinci“ što je garancija kvalitetnog obrovačkog raketarstva u budućnosti. Uz to, nakon dulje vremena, ovdje je ustrojena i jedna tročlana ženska ekipa,  kazao je Darko Tokić, predsjednik UTK Faust Vrančić i ravnatelj Srednje škole Obrovac.

Naše ekipe iz AK „Fenix“ osvojile su dva četvrta i jedno peto mjesto, što je izuzetno dobro jer su bodovno rezultati bili „tijesni“ uz vrlo jaku konkurenciju. Obzirom da je vrijeme bilo toplo i sunčano nije nedostajalo „termike“, a natjecatelji su se dobrano natrčali za modelima po Žegarskom polju savladavajući prirodne prepreke od makije i visokog raslinja. Domaćini su pokazali vrlo visoku razinu profesionalnosti i dobre organizacije, a rezultat je pozitivan jer je natjecanje proteklo u dobrom i profesionalnom ozračju uz vrlo dobru domaću „spizu“, zaključio je Darko Krajnović iz AK Feniks iz Cerića.

 

 

 

 

Related posts

Projekt Umjetnosti demokracije u Srednjoj školi Obrovac

Iva Nekić

Važno je sudjelovati i dobro se zabaviti!

Marina Župan

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015.

Matej Kolesarić