Novosti

Važno je sudjelovati i dobro se zabaviti!

PROMOVIRANJE ZDRAVOG ŽIVOTA – OBROVAČKI SREDNJOŠKOLCI NASTUPILI NA 34. KROSU SPORTSKIH NOVOSTI

Važno je sudjelovati i dobro se zabaviti!

Filip Lipotić zauzeo je 68. mjesto, Antonio Kokić 63., a Luka Vrkić utrku je završio na 56. mjestu. Obzirom da ni jedan od njih ne trenira smatram da su sva trojica, uzmemo li u obzir broj natjecatelja, napravili izvrstan rezultat, ističe ravnatelj Tokić

 

U Zagrebu je na jezeru Bundek održan tradicionalni, 34. po redu  Kros Sportskih novosti. Organizatori su kao i ranijih godina bili Sportske novosti i Hrvatski atletski savez, a pokrovitelj ovogodišnjeg natjecanja je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta. Pozvano je više od 1.300 škola no pozivu se odazvalo oko 200, iako je ovo do sada najmasovniji kros sa nešto manje  od 5.000 prijavljenih učenika osnovnih i srednjih škola. Učenici i učenice srednjih škola natjecali su se u dvije kategorije gdje su se zajedno natjecali učenici 1. i 2.razreda, odnosno 3.i 4.razredi. Natjecanje na Bundeku otvorio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Na Krosu su nastupila i tri učenika Srednje škole Obrovac koje je vodio njihov mentor Igor Škorput, nastavnik TZK. Filip Lipotić zauzeo je 68.mjesto, Antonio Kokić 63., a Luka Vrkić utrku je završio na 56.mjestu.

– Obzirom da ni jedan od njih ne trenira smatram da su sva trojica, uzmemo li u obzir broj natjecatelja, napravili izvrstan rezultat. Iako ovo natjecanje smatraju neslužbenim državnim prvenstvom i želja za ostvarenjem dobrog rezultata je svakako prisutna, osobno ovo i slična natjecanja radije promatram kao promoviranje bavljenja sportom i zdravog načina života. Stoga i broj od 5000 učenica i učenika svih uzrasta stvarno raduje. U našoj školi promidžba zdravog života provlači se kroz mnogobrojne ekološke aktivnosti, ali i izravnim sudjelovanjem u cijelom nizu sportskih manifestacija. Tako naši učenici redovito sudjeluju u utrci Wings for life, na biciklijadama, na EVES-u (rafting, speleologija, alpinizam, ronjenje, triatlon, jahanje…), a evo ove godine će tridesetak učenika i nastavnika aktivno biti uključeno u „Outdoor festival“.  Da je sport dio duha naše škole potvrđuje i treće mjesto naših učenica na županijskom natjecanju u futsalu koje je vodila njihova mentorica nastavnica TZK Darinka DokozaNikpalj, istaknuo je ravnatelj SŠ Obrovac Darko Tokić.

 

Related posts

Odluka o odabiru, usluge prijevoza

Grga Brkić

Strukovno obrazovanje orijentirano na tržište rada

Jure Šoša

Darko Tokić treći put u Izvršnom odboru

Marta Bašić