Novosti

Vrančićevci bogatiji za dva srebra i dvije bronce

EKIPA UTK FAUST VRANČIĆ IMALA ZAPAŽEN NASTUP NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U RAKETNOM MODELARSTVU

“Vrančićevci” bogatiji za dva srebra i dvije bronce

Jedino što može poremetiti ovakav uspjeh jest nedostatno financiranje neprofitnih udruga pa se bojim da ćemo u takvim uvjetima organizirati virtualna natjecanja. Ukorak s vremenom, zar ne, kaže predsjednik UTK Faust Vrančić Darko Tokić

 

OBROVAC – Nakon 3. memorijalnog kupa Mirsije Tokić koji je kao prvo natjecanje sezone održano na Žegarskom polju, na aerodromu Sinj održano je 22. državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež.

Organizator natjecanja je bio Hrvatski astronautički i raketni savez, a domaćini i suorganizatori natjecanja Aeroklub Sinj, Osnovna škola Ivana Lovrića iz Sinja i Osnovna škola Kman Kocunar iz Splita.

Natjecanje je održano u dvije kategorije – rakete s padobranom (S-3-A) i rakete sa trakom (S-6-A). Sudjelovalo je osamdesetak natjecatelja u 25 tročlanih ekipa iz 18 klubova i to iz Vinkovaca, Varaždina, Čakovca, Garešnice, Zagreba, Zadra, Kaštel Gomilice, Sinja, Splita, a iz Obrovca ekipa UTK Faust Vrančić koju su vodili Pero Govorčin i Ivo Božulić

Vrijeme je bilo burno, no natjecatelji su unatoč tome pokazali snalažljivost i ostvarili dobre rezultate. Među njima i obrovačka ekipa u sastavu Ivan Roko Josić, Stipe Vrkić i Mario Tot, koja je osvojila druga mjesta u obje kategorije dok su Stipe Vrkić i Ivan Roko Josić osvojili brončane medalje pojedinačno.

– Nastavak je to uspješnog završetka protekle sezone kada je ista ekipa u Čakovcu na 35. kupu Hrvatske kao zadnjem natjecanju sezone osvojila treće mjesto ekipno u kategoriji raketa s padobranom, a Mario Tot srebrnu medalju u istoj kategoriji. Vjerujem da će se ovakav kontinuitet nastaviti već na sljedećem natjecanju u lipnju na Otvorenom prvenstvu Zagreba, kaže predsjednik UTK Faust Vrančić Darko Tokić te dodaje:

– Jedino što može poremetiti ovakav uspjeh jest nedostatno financiranje neprofitnih udruga pa se bojim da ćemo u takvim uvjetima organizirati virtualna natjecanja. Ukorak s vremenom, zar ne!?

Related posts

Projekt Umjetnosti demokracije u Srednjoj školi Obrovac

Iva Nekić

Obrovčani ukupno treći

Marina Župan

Ekološki vikend ekstemnih sportova ( EVES )

Marina Župan