Novosti

Fotografijama ispričali priču o svojih prvih 15

ČLANOVI UTK FAUST VRANČIĆ U SKLOPU OBILJEŽAVANJA 70. OBLJETNICE TEHNIČKE KULTURE I 15 GODINA SVOJEG RADA POSTAVILI IZLOŽBU FOTOGRAFIJA

Fotografijama ispričali priču o svojih prvih 15

 

Tematska izložba kroz koju se može pratiti rad i aktivnosti Udruge kroz proteklih 15 godina otvorena je 1. lipnja i trajat će do 8. lipnja. Nakon toga izložba seli u prostore Srednje škole Obrovac

 

OBROVAC – UTK Faust Vrančić uključila se u obilježavanje 70. obljetnice tehničke kulture izlošcima u prostoru Gradske lože u Zadru, ali kako je ova godina upravo u vrijeme zadarske izložbe i vrijeme obilježavanja 15 godina rada UTK, Udruga je postavila i samostalnu izložbu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Obrovcu.

Tematska izložba kroz koju se može pratiti rad i aktivnosti Udruge kroz proteklih 15 godina otvorena je 1. lipnja i trajat će do 8. lipnja. Nakon toga izložba seli u prostore Srednje škole Obrovac.

Na otvaranju izložbe predsjednik Udruge Darko Tokić upoznao je prisutne s radom Udruge napomenuvši da se pozornost uvijek najviše davala raketnom modelarstvu iako Udruga i na drugim područjima ostvaruje odlične rezultate: više nagrada na natječajima fotografije, zlatne medalje na području maketarstva…

Također je naglasio da je u proteklih 15 godina kroz članstvo u Udruzi prošlo više od 100 mladih, da je radi natjecanja prijeđeno više od 100.000 kilometara, da je osvojeno nekoliko desetaka pehara i medalja … Izrazio  je i žaljenje što na izložbi u Zadru Udruga nije bila u mogućnosti predstaviti sve što je bila želja, pa je tako puno toga ostalo neizrečeno. Tokić se posebno se zahvalio Gradu Obrovcu i Zajednici tehničke kulture Zadarske županije na podršci i financijskoj pomoći kroz proteklih 15 godina.

Izložbu je uz nazočnost članova, gostiju i zainteresiranih otvorio tajnik Udruge, Pero Govorčin.

– Uloga naše Udruge je  širiti zanimanje za tehničku kulturu među djecom i mladima. Organiziramo i sudjelujemo u različitim  akcijama, manifestacijama, smotrama i natjecanjima iz onih grana tehničke kulture koje su propisane našim statutom. Izvodimo radionice i predavanja, tečajeve i druge oblike edukacije članova, ali i svih drugih zainteresiranih, kaže predsjednik Tokić.

Kroz 15 godina rada, dodaje on, UTK Faust Vrančić profilirala se u Udrugu koja je u području tehničke kulture poznata i prepoznata po velikom broju kvalitetnih aktivnosti, a napose na području raketnog modelarstva.

– Iako, neprestano ističem da smo jednako uspješni i na drugim područjima tehničke kulture i ekologije. Osobno sam ponosan na uspjehe, ali posebno sam ponosan na ljude u Udruzi koji ne prezaju dati svoj maksimum u radu sa mladima i nerazdvojni su dio njihovih uspjeha, zaključuje Tokić.

Related posts

Predstavite svoju i upoznajte druge škole

Marta Bašić

Na današnji dan

Matej Kolesarić

Popis udžbenika

Marina Župan