Novosti

Gospodin Ante Radonić predstavio novi projekt “Moderna vremena “

U Srednjoj škPredavanje oli Obrovac jučer je započela realizacija novog projekta pod nazivom „Moderna vremena“. Predavanje koje je u školskoj Art-galeriji održao naš poznati stručnjak za pitanja astronautike i astronomije, voditelj planetarija u tehničkom muzeju u Zagrebu, gospodin Ante Radonić ujedno je bio i početak projekta.

 

 

„Tijekom provedbe ovog projekta, osim predavanja odvijati će se i neke druge aktivnosti. O čemu se točno radi, neka za sada ostane tajna“ komentirao je ravnatelj škole, prof. Darko Tokić.

 

 

 

Ante Radonić održao je predavanje pod nazivom „Komercijalni letovi u svemir“ kojim je ponovno oduševio sve prisutne. Saznali smo niz činjenica vezanih uz tu problematiku. „Ante je osebujna osoba koja svojom inerpretacijom plijeni pažnju svih slušatelja. Naprosto osvaja. Tako je bilo i u prethodna tri gostovanja u školi, a tako je bilo i danas. Stoga  mogu reći da ovo zasigurno nije zadnji put što je gost naše škole.“ rekao je Darko Tokić.

 

Ante Radonić rođen je u Korčuli. Od 1972. radi u Tehničkom muzeju u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija s astronautikom. Glavna aktivnost mu je popularizacija astronomije i astronautike. Redovito održava predavanja u planetariju za školske grupe kao i javna tematska predavanja za građane.Napisao je preko 350 popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Najviše je pisao za časopis zagrebačke zvjezdarnice “Čovjek i svemir” (od 1970.), časopis Hrvatskoga prirodoslovnoga društva “Priroda” te u dnevnim listovima.
U časopisu “ABC tehnike” (2001. – 2003.) pisao je u 23 nastavka feljton pod nazivom: “Astronautika”. Pisao je članke za Leksikon i Opću enciklopediju Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”. Napisao je poglavlje “Nove spoznaje o tijelima Sunčeva sustava” u knjizi “Pogled u svemirski ocean” u izdanju Zvjezdarnice Hrvatskoga prirodoslovnog društva, 1993.Održao je preko 500 javnih predavanja iz područja astronomije, astronautike i raketne tehnike.

Related posts

Učenici Srednje škole Obrovac čistili Jarun

Grga Brkić

Obnovljena dvorana ponovo u funkciji

Matej Kolesarić

Rang lista upisanih učenika

Marina Župan