Novosti

Koliko poznaješ Hrvatski sabor?

Danas je po prvi put provedeno on line kviz natjecanje osnovnih škola pod nazivom “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” Poticaj za kviz, kaže autorica Ružica Šimunović, stigao je sa web stranica parlamenata starih demokracija, koje razvijaju različite obrazovne programe kao doprinos obrazovnom sustavu. Ipak, naš kviz je jedinstven, napominje autorica i tumači kako je cilj popularizacija hrvatskog parlamenta i stvaranje drukčije percepcije sabora.

 

Kviz natjecanje provela je saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

U Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora za trajanja natjecanja organiziran je prigodni program praćenja rezultata uz izravna javljanja timova i mentora iz 6 od ukupno 96 škola koje su sudjelovale u natjecanju. Informatičku podršku projektu pružio je CARNet. Kviz je realiziran na online sustavu za učenje Moodle, dok je komunikacija sa školama premijerno izvedena pomoću desktop aplikacije Polycom Real Presence. Po završetku natjecanja, iz Male vijećnice, učenike i njihove mentore prigodno je pozdravio i svima čestitao na izvanrednim rezultatima izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.

Svim sudionicima natjecanja Hrvatski sabor će dodijeliti priznanja, školama i mentorima zahvalnice, a učenicima natjecateljima pohvalnice. Pobjednicima kviza zaslužene nagrade uručit će predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

Na poziv voditeljice saborske Službe za odnose s javnošću Ružice Šimunović događanju je nazočio i ravnatelj naše škole prof.Darko Tokić. „Moram reći da je ideja provedbe kviza uistinu izvrsna. Ovakvo on line natjecanje omogućilo je da kvizu pristupi istovremeno 96 škola i jednako toliko tročlanih učeničkih ekopa, odnosno 288 učenika. Ovakav kviz zacijelo ima budućnost. No, u razgovoru sa gđom Šimunović doznao sam da se već sljedeće godine priprema i kviz za srednjoškolce no s tematikom Europske unije. Kako smo mi kao škola nekoliko godina sudjelovali u nekadašnjem EU kvizu i bili domaćini županijskih natjecanja, vjerujem da bi mogli ponoviti i tadašnje dobre rezultate.“

 

Related posts

UČENICI SREDNJE ŠKOLE OBROVAC SUDJELOVALI NA TREĆEM ZNANSTVENOM INKUBATORU

Matej Kolesarić

Odluka stožera civilne zaštite

karnel.ivisic

Gospodin Ante Radonić predstavio novi projekt “Moderna vremena “

Marina Župan