Novosti

Naši učenici sudionici biciklijade Od Branimira do Branimira

Sada već tradicionalnom biciklijadom „Od Branimira do Branimira“ započelo je obilježavanje Županijskih dana 2014. Na ovogodišnjoj biciklijadi Zadar-Nin-Zadar u dužini od 32 kilometra sudjelovalo je rekordnih 884 biciklista od kojih je i 5 učenika naše škole-Mario Tot,Josip Bilić, Zvonimir Karamarko, Marko Vrkić i Frane Juričević. Uz učenike nastupile su i nastavnice Irene Barić i Darinka Dokoza-Nikpalj, a kao tehnička podrška „strojarci“ Zoran Čolić i Anton Draženović.

 

Ova aktivnost kao i ranijih godina organizirana je kako bi se promovirao zdrav način života. Naime, u Planu za zdravlje Zadarske županije, dokumentu kojeg je izradio Tim za zdravlje, tjelesna neaktivnost prepoznata je kao jedan od 5 javnozdravstvenih problema (ovisnost, nasilje u zajednici, kardiovaskularne bolesti, skrb o starijima i tjelesna neaktivnost). Uz poticanje kretanja utječe se i na kardiovaskularne bolesti ali i na prioritet sprječavanja nasilja u zajednici što uključuje i sprječavanje nasilja u prometu.

Članovi Udruge kuhara Zadarske županije pripremili su oko 1000 porcija toplog obroka, a policajci Odsjeka prometa u zadarskoj prometnoj policiji biciklistima su dijelili brošure i druge predmete uglavnom vezane za biciklizam. U okviru preventivnih aktivnosti Odjela za sigurnost cestovnog prometa na odredištu u Ninu postavljen je štand s prigodnim darovima i promidžbenim materijalom za sudionike biciklijade, ali i sve zainteresirane.

 

 

Related posts

U SKLOPU ŽUPANIJSKIH DANA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA I DAN OTVORENIH VRATA U OBROVAČKOM DOMU KULTURE

Toni Knežević

NA DANAŠNJI DAN – 14.studenog

Iva Nekić

Učenici su pokazali katastrofalno neznanje o građanskom društvu

Iva Nekić