Novosti

Naši učenici u posjeti Gimnaziji u Kopru

Učenici Marija Bogatić i Mateo Marušić boravili su u Gimnaziji Kopar gdje su predstavili ovogodišnje izdanje Ekološkog vikenda ekstremnih sportova. S njima su bili i nastavnici Pero Govorčin i Marko Dobrić. U dvodnevnom posjetu kolegama u Sloveniji upoznali su se sa njihovim životom i radom, njihovom školom i pozvali ih u Obrovac na događanja na EVES-u.

 

Prije dvije godine nastavnici iz Kopra, njih 35, posjetili su Srednju školu Obrovac. Tom prigodom upoznali su se s radom Škole i aktivnostima koje škola provodi i izvan nastave. Pokazali su interes za suradnjom, a plod tog interesa i ovaj je posjet Kopru.

„Na žalost, zbog obveza koje imam u MZOS-u oko izrade nastavnog plana i programa građanskog odgoja nisam bio u mogućnosti zajedno sa nastavnicima i učenicima otići u Kopar, što mi je osobno žao. Međutim, i naši „misionari“ dobro su obavili posao i, evo, već su započeli dogovori oko dolaska i sudjelovanja njihovih učenika i nastavnika na ovogodišnjem EVES-u, koji na taj način u svom petom izdanju postaje i međunarodni projekt. Napomenuo bih da je i ravnateljica talijanske gimnazije pokazala interes za sudjelovanjem.Također, mogu potvrditi i dolazak učenika i nastavnika iz Gimnazije u Strumici (Makedonija). Naravno, suradnja se neće zaustaviti samo na ovom našem projektu, već će se produbiti i na drugim područjima i aktivnostima od interesa za naše škole: sve to razvija kod učenika društvene vještine, timski rad, planiranje, uporabu informacijsko-komunikacijske tehnologije… Suradnjom se podiže i kvaliteta obrazovanja, a to svakako treba biti jedan od prioriteta, ako ne i strateški cilj razvoja obrazovne politike. U tom smjeru ide i ova, kao i sve buduće suradnje naše škole s dionicima europskih obrazovnih sustava.“ naglasio je u razgovoru ravnatelj Srednje škole Obrovac, prof.Darko Tokić.

 

 

 

 

 

Related posts

MATURANTI EKONOMSKOG SMJERA SREDNJE ŠKOLE OBROVAC U POSJETI ZAGREBAČKOJ BURZI

Iva Nekić

Fotografijama ispričali priču o svojih prvih 15

Toni Knežević

Na današnji dan

Iva Nekić