Novosti

Naši učenici u posjeti Gimnaziji u Kopru

Učenici Marija Bogatić i Mateo Marušić boravili su u Gimnaziji Kopar gdje su predstavili ovogodišnje izdanje Ekološkog vikenda ekstremnih sportova. S njima su bili i nastavnici Pero Govorčin i Marko Dobrić. U dvodnevnom posjetu kolegama u Sloveniji upoznali su se sa njihovim životom i radom, njihovom školom i pozvali ih u Obrovac na događanja na EVES-u.

 

Prije dvije godine nastavnici iz Kopra, njih 35, posjetili su Srednju školu Obrovac. Tom prigodom upoznali su se s radom Škole i aktivnostima koje škola provodi i izvan nastave. Pokazali su interes za suradnjom, a plod tog interesa i ovaj je posjet Kopru.

„Na žalost, zbog obveza koje imam u MZOS-u oko izrade nastavnog plana i programa građanskog odgoja nisam bio u mogućnosti zajedno sa nastavnicima i učenicima otići u Kopar, što mi je osobno žao. Međutim, i naši „misionari“ dobro su obavili posao i, evo, već su započeli dogovori oko dolaska i sudjelovanja njihovih učenika i nastavnika na ovogodišnjem EVES-u, koji na taj način u svom petom izdanju postaje i međunarodni projekt. Napomenuo bih da je i ravnateljica talijanske gimnazije pokazala interes za sudjelovanjem.Također, mogu potvrditi i dolazak učenika i nastavnika iz Gimnazije u Strumici (Makedonija). Naravno, suradnja se neće zaustaviti samo na ovom našem projektu, već će se produbiti i na drugim područjima i aktivnostima od interesa za naše škole: sve to razvija kod učenika društvene vještine, timski rad, planiranje, uporabu informacijsko-komunikacijske tehnologije… Suradnjom se podiže i kvaliteta obrazovanja, a to svakako treba biti jedan od prioriteta, ako ne i strateški cilj razvoja obrazovne politike. U tom smjeru ide i ova, kao i sve buduće suradnje naše škole s dionicima europskih obrazovnih sustava.“ naglasio je u razgovoru ravnatelj Srednje škole Obrovac, prof.Darko Tokić.

 

 

 

 

 

Related posts

Foto natječaj “Sanjam grad”

Marina Župan

Organizira se radionica 11.11.2021. za sve učenike Srednje škole Obrovac

karnel.ivisic

22.travnja, Dan planeta Zemlje

Iva Nekić