Novosti

Novi Erasmus+ program

Na poziv Agencije za mobilnost ravnatelj Srednje škole Obrovac, prof.Darko Tokić sudjelovao je na prezentaciji novog Erasmus + programa koja je održana u Šibeniku.

 

Novi program Europske komisije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport pod nazivom Erasmus+ zamijenio je od 1.siječnja do tada postojeće programe Europske komisije – Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), program Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i program suradnje s industrijaliziranim zemljama). Prvi je put uključena i potpora sportu. Erasmus+ program trajat će 7 godina (od 2014. – 2020.), a proračun programa iznosi 14,7 milijardi eura za navedeno razdoblje.
„Erasmus + je program koji omogućava mobilnost nastavnika, učenika, ali i drugog osoblja u školi. To je program koji omogućava usavršavanje u struci, stjecanje različitih iskustava i znanja, upoznavanje novih ljudi i država. Praktično, cijela Europa na neki način postaje prostor za učenje.“ Rekao nam je po povratku iz Šibenika ravnatelj Škole.

Related posts

SREDNJA ŠKOLA OBROVAC U TRADICIONALNOM POSJETU NAJVEĆEM SAJMU KNJIGA I UČILA U NAŠEM DIJELU EUROPE

Marina Župan

Predprijave ispita državne mature

Marta Bašić

ZA VIKEND SE ODRŽAVA “3. ZNANSTVENI INKUBATOR: TRENING ZA ZANSTVENA ISTRAŽIVANJA”

Matej Kolesarić