Aktivnosti učenika

OBROVAČKI MATURANTI VRATILI SE S EKSKURZIJE

Nezaboravnih šest dana u srednjoeuropskim centrima kulture

Učenici četvrtih razreda Srednje škole Obrovac ovih su se dana  vratili sa svojeg šestodnevnog maturalnog putovanja na koje su se zaputili zajedno s vršnjacima iz Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira iz Knina.

Na rasporedu su bili neki od najljepših srednjoeuropskih gradova poput Praga i Beča, pa su učenici uživali u razgledavanju brojnih prepoznatljivih znamenitosti. Prag ih je sve očarao svojih raskošnim crkvama, dvorcima i plačama, šiljatim gotičkim tornjevima i živopisnim trgovima. Vidjeti Prag, a ne voziti se Vltavom gotovo je nezamislivo pa ni Obrovčani nisu propustili ovu uobičajenu aktivnost većine praških turista. Obišli su i gradski zoološki vrt, jedan od najpoznatijih na svijetu, a tamo su se imali priliku voziti uspinjačom te vidjeti grad iz ptičje perspektive. Veliki interes maturanata probudio je i Tehnički muzej Prag smješten na zaista velikom prostoru i na čak šest etaža gdje je svatko mogao pronaći nešto zanimljivo za sebe. I navijači Hajduka došli su na svoje posjetivši pivnicu „U Fleku“ –  mjesto osnutka najdražeg im nogometnog kluba.

Jedan od dana bio je rezerviranom za posjet prekrasnom gradu Karlovy Vary i tvornici Becherovke , tradicionalnog češkog alkoholnog pića, a u itineraru putovanja se našao i Dresden u susjednoj Njemačkoj. Tamo je hrvatske maturante na dolasku u dvorac Zwinger igrom slučaja, a na veliko oduševljenje svih prisutnih, dočekala trubadurska izvedba hrvatske himne. Zadnji dan putovanja mladi Obrovčani i Kninjani proveli su u Beču. Posjetili i slavni dvorac Schonbrunn u kojem su saznali ponešto o životu habsburških vladara, a upečatljiv im je bio i zabavni park Prater.

Nikako se ne smije zaboraviti spomenuti slobodno vrijeme i večernje izlaske koje su svi s nestrpljenjem isčekivali i u njima posebno uživali.

Velika većina je ostala bez glasa, ali sa srcem na mjestu, složno su konstatirali obrovački maturanti dodavši da će svima njima, kao i njihovim novim prijateljima iz Knina maturalno putovanje bez sumnje u dugom i vrlo dragom sjećanju.

Related posts

U SKLOPU PROJEKTA “VOLONTERSKA ŠUMA” Mladi Obrovčani posjetili Europski parlament

Marta Bašić

Projekt građanin – Nasilje u školskim klupama

karnel.ivisic

Ekološki vikend ekstemnih sportova ( EVES )

Marina Župan