Novosti

Projekt Umjetnosti demokracije u Srednjoj školi Obrovac

27. siječnja 2014. godine, održana je prezentacija programa Umjetnost demokracije učenicima prvih i drugih razreda gimnazijskog i ekonomskog usmjerenja Srednje škole Obrovac u Obrovcu. Odaziv je bio veliki  te smo prikupili potrebnih 15 polaznika za sudjelovanje u edukativnim radionicama i aktivnostima.

 

Umjetnost demokracije jest edukativni projekt kojim se promoviraju demokratske vrijednosti i vizualna kultura, a provodi se u školama na područjima od posebne državne skrbi. Partneri na projektu u školskoj godini 2013/14 su Srednja škola Dalj i Kulturno znanstveni centar Milutin Milanković u Dalju (Osječko-baranjska županija), Gimnazija Dinka Šimunovića u Sinju (Splitsko-dalmatinska županija) i Srednja škola Obrovac (Zadarska županija).

Projekt su omogućili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zadarska županija.

Mala filozofija provodi 10 radijonica o demokraciji i gradanskim pravima…a u te aktivnosti spadaju arhitektura,film,glazba,knjizevnost,i vizualna umjetnost.

Nakon zavrsetka radionica odrzat ce se kao pres konferencija za nase profesore,roditelje,sugradane,gradonacelnika itd… na kojoj ce se vidjeti rezultati (veća komunikativnost, izražavanje vlastitog mišljenja, promjene koje želimo provesti…i ministarstvo znanosti je dalo odredenu svotu novca za provodenje tog projekta, a učenici odlučuju gdje ce to uloziti (uredenje skolskog vrta, bojanje zgrade….).

 

Related posts

Liga kumpanija znanje robotike darovitih

Marta Bašić

Nagrađene fotografije na temu “Zadarska županija u Domovinskom ratu

Marta Bašić

NA DANAŠNJI DAN – 18.11.2014.

Jure Šoša