Novosti

STUDENTI AKEDEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI POSJETILI SREDNJU ŠKOLU OBROVAC

 

„Likovnjaci“ srednjoškolce savjetovali o odabiru fakulteta

Trudili smo se potaknuti na razmišljanje kako treba ostvariti sebe kao osobu, njegovati i razvijati svoje talente i afinitete, bez obzira što drugi očekuju od nas ili nam društvo nameće, naglasila je Štulić

 

OBROVAC – Studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – Matea Borčić, Ivana Štulić i Mario Javoran, te akademski slikar Igor Gluić posjetili su Srednju školu Obrovac.

U holu Škole postavili su izložbu svojih radova te potom u knjižnici održali izlaganje o tomu kako nastaju likovna djela. Učenicima su otkrili zašto su se odlučili upravo za ovu profesiju te podijelili s njima iskustva s Akademije likovnih umjetnosti.

Susretu su nazočili učenici  3 D, 4 B i 4 D razreda, a od “profesorskih snaga”  tu su se našli Andrea Rakić, stručna suradnica škole,  Ivan Genda, prof. hrvatskog jezika i književnosti,  i  Jurica Ćurko, prof. ekonomske skupine predmeta.

Bio je to jedan od niza za ovu školsku godinu planiranih susreta u Srednjoj školi Obrovac, na kojima će uz studente nazočiti i predstavnici raznih fakulteta, a sve s ciljem pomoći učenicima završnih razreda  kako bi se u ne tako dalekoj budućnosti lakše odlučili koji fakultet žele upisati.

– Glavni cilj našeg predavanja i izložbe bio je potaknuti srednjoškolce na promišljanje koji fakultet žele upisati i što žele raditi u životu. Mi smo to pokušali približiti preko onoga što mi radimo, čemu se dajemo i što želimo postati i raditi, odnosno preko naše buduće struke – slikanja i crtanja, ne zanemarujući interese koji se razlikuju od naših, rekla je Ivana Štulić ističući da je srednjoškolce bitno poticati te s njima razgovarati.

– Trudili smo se potaknuti na razmišljanje kako treba ostvariti sebe kao osobu, njegovati i razvijati svoje talente i afinitete, bez obzira što drugi očekuju od nas ili nam društvo nameće, naglasila je Štulić.

Related posts

Upisi u tijeku – 11. 7. 2016.

Toni Knežević

ZA VIKEND SE ODRŽAVA “3. ZNANSTVENI INKUBATOR: TRENING ZA ZANSTVENA ISTRAŽIVANJA”

Matej Kolesarić

Darko Tokić treći put u Izvršnom odboru

Marta Bašić