Novosti

U okviru Projekta Građanin (Project Citizen)

U okviru Projekta Građanin (Project Citizen), koji se već dugi niz godina provodi u Srednjoj školi Obrovac, grupa učenika ove škole predvođena ravnateljem Darkom Tokićem, ujedno i voditeljem Projekta, boravila je u Zagrebu u posjeti  Delegaciji Europske Unije u Republici Hrvatskoj.

 

Delegaciju su posjetili Antonio Josić,  prije dvije godine izabran u Parlament mladih EU, Katarina Žurić Kolačko, Valentina Ević i Martina Ević, učenici 3. razreda gimnazijskog smjera u Srednjoj školi Obrovac.

 

„Ovogodišnji projekt kojim se bavimo nosi naziv ‘Prednosti i izazovi ulaska RH u EU’. Cilj je potaknuti aktivno promišljanje o izazovima ulaska u EU, odnosno  podići svijest o prednostima i manama ulaska RH u Europsku Uniju i senzibilizirati stanovništvo, posebice učenike o potrebi veće informiranosti o povijesti nastanka EU i o načinu funkcioniranja danas“, saznajemo od Darka Tokića.

 

Učenici su posjetili Info centar Delegacije Europske Unije gdje su dobili različite publikacije na temu EU, a ti materijali pomoći će za informiranje zainteresiranih, prije svega samih učenika.Bila je ovo izvanredna prilika i da se grupa obrovačkih učenika upozna s osnovnim činjenicama o Europskoj Uniji – od početaka do danas, s posebnim naglaskom na hrvatskom putu u EU.Učenici su iskoristili posjet kako bi i sami postavljali pitanja i dobili odgovore o politikama EU koje ih posebno zanimaju. A zanimalo ih je gotovo sve – od poljoprivrede i ribarstva do ekonomije. No najviše od svega htjeli su dobiti informaciju o perspektivama i mogućnostima koje se u EU nude mladima.

 

Related posts

Kalendar školske godine 2011./2012. za osnovne i srednje škole

Jure Šoša

Održano 19. državno prvenstvo u raketnom modelarstvu Obrovac 2013

Matej Kolesarić

Udruga Cinaz je održala edukativnu radionicu

karnel.ivisic