Novosti

Učenici posjetili školu u Makedoniji

U okviru međunarodnih aktivnosti, nakon gimnazije u Kopru, naši učenici i nastavnici boravili su u Makedoniji kao gosti Opće srednje škole Jane Sandanski iz Strumice.

 

Četiri profesora i trinaest učenika proveli su u Strumici nezaboravna tri dana. Upoznali su školu kroz web prezentaciju koju su pripremili učenici iz Strumice i znamenitosti grada (Gradski muzej, Careva kula…). Da je bilo dobro svjedoče i razmišljanja učenika kako bi na maturalnu ekskurziju trebalo doći u Strumicu…

No, osim zabave „odrađen“ je i ozbiljan dio posla. Naime, naši su učenici napravili prezentaciju našeg EVES-a čime su oduševili i pozvali učenike i njihove nastavnike da budu gosti u Obrovcu.

„Iz razloga iz kojeg nisam mogao u Sloveniju nisam išao ni u Makedoniju. Mogu samo ponoviti da mi je žao. Ipak, sukladno dogovoru sa ravnateljicom Vanjom Velevom, ona je potpisala već pripremljenu Povelju o suradnji naših dviju škola i poslala je da je i ja potpišem. Time će se suradnja naših škola nastaviti na različitim razinama i temama od zajedničkog interesa, a to će omogućiti kako učenicima tako i nastavnicima stjecanje dodatnih znanja.“ – riječi su ravnatelja Darka Tokića.

 

 

 

Related posts

Poziv učenicima za prijavu sudjelovanja u projektu mobilnosti Erasmus+

karnel.ivisic

“Vila Nagorkinja” Marte Bašić očarala žiri

Iva Nekić

I nakon završetka nastavne godine, Srednja škola Obrovac ne posustaje…

Matej Kolesarić